'SLIO CPU 013C - Новият компактен процесор на Vipa!'

12.08.2016

Vipa разшири успешната серия SLIO CPU с новия компактен процесор CPU 013C с включени вградени цифрови и аналогови входове и изходи. Също така SLIO CPU 013C разполага с разширени функции, които ще улеснят работата на потребителите. Акцентът при новия продукт е върху изключителната бързина. SLIO CPU 013C полага нови стандарти по отношение на комбинацията скорост и компактен дизайн:

-Изключителна мощност въпреки малкия размер

Уникалността на новия процесор се базира на SPEED7 технологията, която допринася за най-високи честотни показатели и бърза обработка на програмата. Това дава възможност за изпълнение на бързи процеси, прецизно позициониране и разнообразни задачи за управление. Скоростта на предаване на данни по магистралата - 48 Mbit/s е изключителна. Допълнителна функция е възможността за свързването към процесора на до 64 разширителни модула, представени от SLIO -периферията, включително всички SLIO технологични модули. От общо 30 –те интегрирани цифрови и аналогови входове/изходи 4 входни канала могат да се използват като броячи и за измерване на честотата и 2 изходни канала за PWM. Така и без допълнителни разширителни модули съществуват разнообразни възможности за употреба – при това в много компактен дизайн.

-Интерфейси

Двата интегрирани Ethernet интерфейса са предназначени за програмиране и комуникация и позволяват достъп до интегрирания уеб интерфейс. Не са нужни допълнителни интерфейсни модули и така се спестяват време и пари. Вграденият  RS485 интерфейс е на разположение за опционална употреба на PROFIBUS DP slave функции.

-Гъвкави конфигурации на памет и fieldbus

Оперативната памет и PROFIBUS slave функциите могат да бъдат конфигурирани с помощта на VIPA SET Card (VSC). Това улеснява потребителите по отношение на  поръчки и логистика, сервиз и поддръжка. Ползите за потребителите освен това са и в спестяване на място в  таблото за управление  и намаляване на разходите с около 30% в сравнение с модулните системни решения.

-Приложение

Компактният SLIO CPU 013C e е особено подходящ за приложение в много малки или средни съоръжения и машини – тъй като вградените входове и изходи вече покриват много изисквания -с помощта на високата си производителност и разнообразни възможности за разширение. Допълнителни задачи, например допълнителни аналогови, броячни, или ЕТS  модули, вече могат да бъдат внедрявани много лесно