'Invertek Drives представи Optidrive E3'

12.01.2015

Новата серия инвертори Optidrive E3 на Invertek Drives, която беше представена на SPS IPC Drives в Германия, се предлага в четири размера. Честотните управления предлагат изключителна надеждност, лекота на инсталацията, прецизен контрол на двигателя и спестявания на енергия, характеристики с които Optidrive инверторите са прочути. Серията Optidrive E3 е съвместима с глобалните захранващи напрежения за управление на мотори до 22kW (30HP).

Optidrive E3 предлага също разширено управление (всички IE2, IE3 и IE4 двигатели с постоянен магнит и синхронни мотори). Серията е разработена, за да се гарантира лесното използване на честотни управления.

Здравата конструкция позволява закрепянето на Din шина или обикновен монтаж. Този дизайн прави инсталацията интуитивна, а 5мм-е клеми осигуряват сигурно и нагледно окабеляване.

Със само 14 основни параметри за управление инверторите са подходящи за голям набор от приложения. Optidrive E3 предлага много висока степен на гъвкавост.
Осигурявайки стабилна и надеждна работа в производствени среди по целия свят, новата серия инвертори се предлагат със степен на защита IP20 или IP66 и могат да бъдат монтирани директно върху различните машини.

Optidrive E3 е еднакво подходяща за управлението на вентилатори и помпи - преминаване от индустриален режим към режим на вентилатор или помпа става с натискането на един бутон.

Набор от характеристики, включително вътрешен филтър EMC, вътрешен спирачен резистор, Modbus RTU, аналогови входове, вътрешен PI контрол, Bluetooth, и безсензорно векторно управление, уверяват, че E3 предлага всичко необходимо, за да се постигне възможно най-прецизното управление на двигатели за почти безкрайно разнообразие от приложения.